[media=117867,117868] 

Про це повідомляє «Польське радіо».

Упродовж кількох годин місцеві мешканці могли зблизька подивитися на американські бойові броньовані машини «Страйкер» («Stryker») та військові автомобілі «Гамві» («Humvee»).

Американські військові з 2-го Кавалерійського полку приїхали до Польщі в рамках операції «Нічний лицар» («Knightrider»).

У понеділок військові виїхали з полігону в місті Дравсько-Поморське, звідки з ночівлею в місті Ласк колони військової техніки дісталися Лодзя. 

Зупинка в пасажі Шиллера в Лодзі тривала понад дві години.

Візит американських солдатів – це чергова фаза маневрів у рамках операції «Atlantic Resolve», яку розпочали у квітні 2014 року. 

«Метою рейду є демонстрація свободи переміщення військ всередині країн НАТО. «Knightrider» доводить ангажування США у спільну безпеку країн-членів», – сказав командувач компанії 2-го Кавалерійського полку Томас Дункан. 

Зустріч лодзян з американськими солдатами перервала акція кількох осіб з групи проросійської партії «Зміна» («Zmiana»). 

«Ми виступаємо проти проатлантичної політики та присутності американських військ у Польщі», – сказав один із протестувальників. Маніфестанти принесли із собою плакат із написом: «США – імперія зла». Під час протесту вони вигукували гасла: «Ні окупації янкі», «Без НАТО, без війн, ми за мир». 

З Лодзя колони військового транспорту вирушили на базу в Новій Дембі біля Ряшева. Упродовж двох тижнів там відбуватимуться польсько-американські військові маневри. 

ІА "Вголос": НОВИНИ