Про це власкору «Вголосу» стало відомо під час прес-конференції Управління охорони здоров’я Волинської ОДА на тему «Стан захворюваності на шлунково-кишкові інфекції в літній період».

До спалаху шлунково-кишкових інфекцій на Волині призводить безпечністю громадян у споживанні яєць, курятини, молочних продуктів, ранніх фруктів, а також купання у водоймах із великим скупченням людей.

Головний позаштатний спеціаліст з інфекційних хвороб Управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації Галина Морочковська розповіла про випадки масових отруєнь. Зокрема такі були в дитсадках №19 та ДНЗ №7 м. Луцька, а також на випускному у Берестечку та отруєння в таборі «Радість». Лише у червні на Волині  отруїлося 100 громадян: 13 осіб з ознаками ротовірусної інфекції та 87 на сальмонельоз.

Лікарі звертаються до  волинян з проханням утриматися від купівлі ранніх кавунів та персиків, бути уважними при вживанні сирих яєць, утриматися від купання у людних водоймах та пам’ятати про гігієну рук.

ІА "Вголос": НОВИНИ