Про це повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим.

Зазначається, що до суду м. Києва скеровано обвинувальний акт відносно громадянки України - керівника кримського регіонального відділення всеросійського громадського руху «Волонтери перемоги» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України для визначення підсудності та подальшого розгляду по суті.

Як повідомлялося раніше, на початку 2018 року зазначена особа брала участь в організації незаконного проведення виборів президента РФ на території тимчасово окупованої території України – півострові Крим.

Зокрема,  вона організувала та проводила на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь збір підписів на підтримку висунення одного з кандидатів, а саме Володимира Путіна, на пост Президента Російської Федерації на виборах 2018 року.

Відтак, українка сприяла легалізації дій окупаційної влади та визнання анексії Криму, тобто вчиняла дії, направлені на зміну меж території України та її державного кордону.

У ході досудового розслідування, зокрема, висновками експертизи (портретної), показаннями свідків та іншими здобутими доказами, підтверджено протиправність її діяльності.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ