Про це повідомила в Facebook синоптик Наталка Діденко.

«З Балкан до нас готується стрибнути черговий циклон. Його добре видно на фото з супутника. Звати його Петер. Тому завтра на південному заході України очікується складна погода. В Одеській, Вінницькій, Чернівецькій, Івано-Франківській, південній частині Львівської та Закарпатської областей очікується дощ та мокрий сніг. Плюс сильний вітер. А це означає, що якщо піде сніг, то у поєднанні з вітром буде непереливки на дорогах і в горах. Будьте дуже уважними до себе та до прогнозу погоди», - написала синоптик.

Також вона повідомила, що вночі очікуються заморозки,  вдень 0-6 градусів тепла, лише в Приазов'ї буде тепліше, до +9+11 градусів. У Києві завтра без опадів. Вночі або близько нуля, або до невеликих мінусів, вдень +4+7 градусів тепла. Поступове потепління слід очікувати лише з 23 квітня, проте ночі залишаться холодними.

Нагадаємо, як писав «Вголос» за півдоби через аномальні погодні умови і порушення правил руху загинуло вже 7 людей.

За прогнозами Укргідрометцентру, 20 квітня, у зв'язку зі снігопадами та хуртовинами, у високогір'ї Івано-Франківської та східної частини Закарпатської областей очікується значна лавинна небезпека (3 рівень).

Снігопад залишив без світла багато будинків у Харкові, аеропорт затримує та скасовує рейси.

Через несприятливу погодну ситуацію в Україні знеструмлено 152 населених пункти в шести областях.

Снігопад паралізував Дніпро: траси та аеропорт замело.
 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ