До України повернулися п'ятеро українських моряків із танкера «Sea Shark», який у грудні минулого року затримали в Єгипті за незаконний перетин кордону.

Про це повідомляє «УНІАН».

Зранку 27 травня четверо із 17 українських мореплавців прилетіли в Одесу, ще один – у Херсон. Ще четверо українців мають повернутись завтра, 28 травня. Капітан Нестеренко та ще восьмеро моряків наразі перебувають на військовій базі в порту Айн-Сохна неподалік від Каїра. Коли їх звільнять – невідомо.

Телефоном капітан розповів, що у грудні судно дрейфувало у відкритому морі і в територіальні води Єгипту зайшло випадково. Компанії-судновласнику Єгипет виставив штраф, а у членів екіпажу забрали документи. Чоловіки, яких нарешті відпустили додому, кажуть, що з ними поводилися гірше, ніж з полоненими.

«Найважчий період був, коли екіпаж розбили по групах і зачинили вже в приміщеннях. Не дали вільного переміщення судном і почали вже застосовувати силу», – поділився старпом Геннадій Навоєнко.

Раніше у фонді допомоги  морякам «Ассоль» повідомили, що зв'язок з капітаном судна «Sea Shark» Віталієм Нестеренком було втрачено.

ІА "Вголос": НОВИНИ