Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Відповідно до ухвали, з 01.09.2015 у Львові буде створено  інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю Львівської міської ради.

Львівська міська рада має затвердити положення про інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю ЛМР та її структуру (у попередній редакції це мав робити виконавчий комітет, однак депутати внесли відповідні зауваження). А міський голова має затвердити штатну чисельність інспекції у межах загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів.

Як пояснила начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, якщо до 1 вересня не створять інспекцію, її повноваження буде передано ЛОДА.

«Також ми маємо створити комісію, щоб почати передачу архівних документів, визначити приміщення для зберігання архіву і зареєструвати інспекцію як юридичну особу», – пояснила Пайонкевич.

Водночас депутат Львівської міськради, «свободівець» Яромир Самагальський додав, що передача повноважень інспекції ДАБК на місця – це певний хабар міським головам великих міст і можливе переведення корупційної складової, з якою зіштовхуються всі будівельники, з державного рівня на місцевий.

«Усі прекрасно знають, як працюють ці схеми, тому в мене є пропозиція до громадського, будівельного середовища і мешканців, які страждають від незаконних забудов, долучитися до процесу розроблення положення і до підбору кадрів на посаду керівника цієї інспекції», – наголосив Самагальський.

ІА "Вголос": НОВИНИ