Астрономи по всьому світу спостерігають за кометою Neowise, що наближається до Землі – це одна з небагатьох комет, яку можна побачити неозброєним оком в XXI столітті.

Як пише BBC, її помітили наприкінці березня з допомогою супутника Neowise.

Комета C / 2020 F3 (Neowise) була виявлена ​​в кінці березня і стала яскравішою, коли наприкінці минулого тижня, коли вона досягла свого максимального наближення до Сонця, всередині орбіти Меркурія.

Міжпланетний айсберг досі пережив сонячне нагрівання, і тепер стає ближче до Землі, коли він починає свій довгий шлях назад до зовнішньої частини Сонячної системи.

Комета Neowise стала однією з небагатьох комет, котру видно неозброєним оком у 21 столітті, та вже була сфотографована у багатьох відомих місцях та містах по всьому світу.

Комета віддаляється від Сонця і максимально наблизиться до Землі 23 липня. Але жодної загрози вона не становить, оскільки пролетить за 103 млн кілометрів від нашої планети.

Жителі Північної півкулі можуть спостерігати комету в досвітні години або відразу після заходу сонця. У Північній півкулі комета видна біля горизонту в досвітні години.

Офіційно комета, яка є найяскравішим подібним об'єктом за останні сім років, відома як C/2020 F3. Її помітили за допомогою супутника Комета C / 2020 F3 (Neowise) була виявлена ​​в кінці березня і стала яскравішою, коли наприкінці минулого тижня вона досягла свого найближчого наближення до Сонця, всередині орбіти Меркурія.

Очікується, що Neowise буде видима для спостережень до кінця липня. Наступного разу комета наблизиться до нашої планети лише за 6 800 років.

З середини місяця її можна буде спостерігати всю ніч. За якийсь час вона зникне, продовживши свій шлях Сонячною системою.

ІА "Вголос": НОВИНИ