Про це у коментарі «Вголосу» розповів президент Асоціації фермерів та землевласників України Іван Томич. 

«Найбільше ще цього року у ціні зросте тваринницька продукція. Прогноз нашої Асоціації такий: до 20-го грудня слід чекати подорожчання на свинину в середньому на 20%. Вартість птиці та яловичини зростатиме пропорційно до вартості свинини. Тобто також йдеться про 20%, зазначив експерт.  Зберігатиметься тенденція і до здорожчання молочної групи товарів. Воно відбудеться поетапно та поступово. Зросте у ціні молоко, сметана, сир та масло на 13-15%.  Далі: овочі. «Борщовий набір» побив рекорд: у порівнянні з відповідним періодом минулого року він уже зріс у ціні удвічі. І до нового року він подорожчає ще на 5-7%. До вартості перцю, огірків, помідорів слід додати більше – 15%. Щодо вартості фруктів: їх вартість у порівнянні з відповідним періодом минулого року зросла чи не удвічі і ще зросте відсотків на 5-7. Єдиний продукт, вартість якого є стабільною, – крупи».

За словами Івана Томича, до квітня 2018 ціни на м'ясо зростуть ще на 10%. Ціни на молочку здешевіють, ймовірно, аж у травні наступного року. До весни 2018-го овочі додадуть у ціні 5-10%. Як буде влітку-восени – прогнозувати поки рано. Ціни на фрукти до нового врожаю теж зростатимуть: у межах 10%. На крупи, у тому числі й гречку, ціна залишатиметься на тому ж рівні, що й зараз. Щонайменше півроку гречка вартуватиме стільки ж, як і зараз – у межах 30 грн.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ