Про це повідомляє Інтерфакс

Питання будівництва таких сховищ розглядався у вівторок у рамках інспектування військового арсеналу в Хмельницькій області главою оборонного відомства Степаном Полторак.

«Завдання, що постає перед нами, - відповідальне, складне, але цілком здійсненне.(...) Ми будуємо сховища, які не лише надійно захищені від ураження вогневими засобами супротивника, вони передбачають облаштування сучасними автоматичними системами охорони, оповіщення та пожежегасіння», - зазначив С.Полторак.

У Міноборони зазначили, що в Україні в 2018 році заплановано побудувати 15 подібних сховищ на трьох військових арсеналах. Вже розроблено відповідну технічну документацію, проведено тендерні процедури і з травня розпочнуться необхідні будівельні роботи.

Міністр також зазначив, що на базі військових арсеналів будуть створені виробничі потужності зі збірки та ремонту боєприпасів.

«Сьогодні я ще раз переконався, що у нас є всі можливості створити на базі арсеналів Збройних сил України виробничі потужності, спеціально призначені для виробництва боєприпасів шляхом їх складання», - сказав С.Полторак.

За його словами, такий механізм надасть можливість сконцентрувати процеси від виробництва, ремонту і зберігання боєприпасів в одному місці, що створить безпечні умови для населення і значно здешевить логістичну складову.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ