[media=140656,140657,140658] 

У коментарі кореспондентові «Вголосу» колишня артистка ансамблю Олександра Лисак розповіла, що Дрогобицька міська рада у нинішній ситуації навряд чи зможе профінансувати потреби колективу у повному розмірі. Більше того, відповідна зміна понижує статус ансамблю і зменшує розміри заробітної плати її артистів.

«Державний заслужений ансамль зробили муніципальним у Дрогобичі. Донедавна нас тримала обласна рада, а тепер передала нас на міський бюджет. Уявіть собі, як опуститься рівень колективу.

Ми зберегли бойківський, лемківський та гуцульський колорит, ми створюємо унікальні народні дійства, на кожне свято календаря маємо програми. Вся історія України є у наших концертах. І що тепер буде з нами? Ми є живою ідеологією, провадимо лагідну українізацію. Якби нам дали можливість гастролювати по Україні - війни би не було! 

Тому сьогодні ми хочемо, аби обласні депутати побачили, що являє собою колектив «Верховина», і повернули нас хоча б на фінансування області. Також ми хочемо отримати можливість навчати молодь. Бо ж якщо людина любить своє українське - вона не стане корупціонером», - зазначила Олександра Лисак.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ