Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного центром «Соціальний моніторинг», компанією «Социс» та Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка в кінці червня, повідомляє «Інтерфакс-Україна». 

Згідно з даними опитування, презентованого у вівторок, 29% опитаних українців однозначно впевнені, що візьмуть участь у голосуванні на парламентських виборах, запланованих на жовтень 2019 року, 45%, швидше за все, візьмуть, ще 8%, швидше за все, не будуть голосувати, 11% однозначно впевнені, що не братимуть участі в голосуванні, 7% не змогли відповісти.

Дані дослідження свідчать, що якби вибори в парламент відбулися найближчої неділі, то лідером голосування стало б ВО «Батьківщина» із результатом 12,2% голосів серед усіх респондентів і 18,8% серед тих, хто має намір голосувати і вже визначився.

Партія «Опозиційний блок» набрала б 7,5% голосів серед усіх респондентів (11,6% серед тих, хто вже визначився), «Громадянська позиція» – 6,7% (10,4%), «Радикальна партія» Олега Ляшка – 6,7% (10,4 %), «Аграрна партія України» – 5,1% (7,9%), Об'єднання «Самопоміч» – 4,4% (6,8%), «Блок Петра Порошенка «Солідарність» – 4,3% (6,7%), партія «За життя» Вадима Рабіновича - 3,8% (5,9%), ВО «Свобода» – 3,3% (5,1%).

Найбільший рівень недовіри серед політиків, згідно з даними опитування, зберігається до екс-прем'єра Арсенія Яценюка (баланс довіри -79%), далі йде спікер Верховної Ради Андрій Парубій (-70%), а також чинний президент Петро Порошенко (-67%).

Найбільший баланс довіри має музикант Святослав Вакарчук (-8,4%), лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко (-24%), а також мер Львова Андрій Садовий (-34%).

Опитування проводилося з 21 по 27 червня 2018 року спільно центром «Соціальний моніторинг», компанією «Социс» та Українським інститутом соціальних досліджень ім. А. Яременка.

Дослідження охопило всю територію країни, за винятком тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також Криму.

Всього було опитано 5 тисяч 30 респондентів у 350 різних населених пунктах, за винятком обласних центрів. Похибка не перевищує 1,5%.

Чергові парламентські і президентські вибори в Україні заплановані на 2019 рік.

 

«Вголос»

.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ