Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на старшого прокурора управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генпрокуратури Олексія Донського.

«У слідства є підстави вважати, що до розстрілів на Майдані були причетні російські силові структури», – сказав він.

Прокурор уточнив, що російські силовики виступали саме організаторами розстрілів. Нині з`ясовують імена безпосередніх виконавців цих злочинів: «Вони могли бути звичайними найманцями з інших держав або представниками тих самих російських силових структур. Їхня національність не має жодного значення, вагомими є лише мета дій і хто їх використовував».

За його словами, слідство вийшло на організаторів розстрілів завдяки аналізу телефонних роздруківок екс-президента Віктора Януковича.

«Знаючи, що він причетний до цих обставин, ми встановили коло його безпосередніх зв’язків під час учинення вбивств. По телефонах, які числилися в ДУСі, розмов на такі теми він не проводив, але під час слідства вдалося встановити номери, за якими Янукович спілкувався з дуже обмеженим колом осіб і, зокрема, цими росіянами», – зазначив Донський.

ІА "Вголос": НОВИНИ