Про це Радіо Свобода повідомив голова незалежної первинної профспілкової організації «ДТЕК – Павлоградвугілля» Олексій Михайлюк.

За його даними, медичні працівники змінюють один одного кожних дві години. Як зазначив Михайлюк, цього дня учасників акції також оглянув сімейний лікар. Стан їхнього здоров’я задовільний.

Профспілковий лідер додав, що в приміщенні, де відбувається голодування, з ініціативи мерії також встановили камеру відеоспостереження. Тут також тепер перебуває черговий поліцейський.

«На здоров’я хлопці не скаржаться, просто міська влада вирішила, так би мовити, виявити увагу. І Володимир, і Андрій кажуть, що почуваються нормально, тиск у нормі», – сказав він.

За словами керівника незалежної профспілки, 6 січня об 11:00 під стінами міськради готуються провести на підтримку голодувальників.

У Павлограді 29 грудня 2017 року двоє шахтарів компанії «ДТЕК – Павлоградвугілля», гірничі майстри Володимир Бугайов і Андрій Карпенко оголосили голодування. Як розповів Радіо Свобода Володимир Бугайов, головні їхні вимоги до адміністрації «ДТЕК – Павлоградвугілля» – «припинити тиск на членів незалежної профспілки». Як він зауважив, з вересня, коли на підприємстві був створений осередок незалежної профспілки, з роботи було звільнено четверо її членів.

У компанії «ДТЕК – Павлоградвугілля» Радіо Свобода повідомили, що на шахтах компанії не було порушень законодавства при звільненні працівників.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ