Про це повідомив прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко у Facebook.

Обвинувальний акт висунули у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України.

Екс-командира київського «Беркута» обвинувачують у тому, що у квітні 2010 року, перебуваючи на посаді командира ПМОП «Беркут» у Києві, діючи за вказівкою нардепа (заступника Голови депутатської фракції «Партії Регіонів») разом із колишнім заступником начальника управління ГУ МВС України у Києві, а також своїми підлеглими міліціонерами, перевищуючи владу та свої службові повноваження під час проведення одного із відкритих заходів у великій виставковій залі ДП «Національний центр ділового та культурного співробітництва «Український дім» у Києві спровокували конфлікт та безпідставно застосували силу до відвідувачів цього заходу.

14 відвідувачів були затримані, серед них – Герой України похилого віку, їм завдали тілесних ушкоджень.

За даними прокуратури, правоохоронці після цього перешкодили журналістській діяльності та застосували насильство і спричинили тілесні ушкодження журналісту одного з телевізійних каналів, який намагався задокументувати їх незаконні дії.

Щодо народного депутата України, заступника начальника управління міліції та заступника командира полку спецпідрозділу «Беркут» судом надано дозволи на затримання та оголошено їх в розшук.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ