Якщо вдень кількість ворожих вогневих провокацій була мінімальною, то після 18 години російсько-окупаційні угруповання збільшили бойову активність на усіх напрямках, повідомляється у ранковому звіті прес-центру штабу АТО.

Зазначається, що в суботу ввечері бойовики декілька годин з різних видів гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї били по українських захисниках на південно-східних околицях Авдіївки. Також під ворожим вогнем опинились укріплення українських військ біля Майорська і Зайцевого.

«А близько 19 години, в результаті гранатометного обстрілу противника нашого опорного пункту неподалік Пісків, отримав поранення один військовослужбовець сил АТО», - поінформували у штабі. 

На приморському напрямку проросійські найманці з гранатометів і великокаліберних кулеметів обстрілювали позиції ЗСУ на підступах до Водяного, Гнутового, Старогнатівки. А близько 21 години, випустили п’ять мін калібру 82 міліметри неподалік Талаківки. 

Збільшилась кількість ворожих провокацій і на луганському напрямку, який у попередні декілька днів був відносно спокійним.

«Ввечері бойовики двічі з різних видів гранатометів обстріляли українські опорні пункти біля Трьохізбенки. А близько 23 години там само застосували і 82-міліметровий міномет», - йдеться у повідомленні українського штабу.

Крім того, наприкінці доби ворог двічі з гранатометів відкривав вогонь поблизу Кримського. 

Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 19 разів порушили перемир’я. Під час 11 обстрілів, коли виникала загроза життю наших бійців, сили АТО жорстко відповідали ворогу.

Врезультаті бойових дій один український воїн отримав поранення.

ІА "Вголос": НОВИНИ