[media=141711,141712,141713] 

Про це кореспондентові «Вголосу» повідомила начальник Головного управління пенсійного фонду  України у Львівській області Галина Недзельська.

За інформацією, на Львівщині є 3335 військових пенсіонерів, сума виплат яким підлягає перерахунку. Втім, усі ті особи, що досі не отримали підвищеної суми, наразі змушені чекати до кінця квітня - за цей час їхні довідки передадуть до пенсійного фонду. За словами начальника структури, пенсіонери не повинні самотужки приносити документи, уся процедура перерахунку відбудеться автоматично.

У 2018 році вказані особи отримуватимуть пенсію, підвищену на 50%, у 2019 року сума збільшиться до 75%, відтак від 2020 року різниця із попередньою пенсією становитиме 100%.

Цікаво, що порядок проведення перерахунку та виплати відбувається за двома різними системами, окремо для військовослужбовців та осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ. Військовослужбовці, до прикладу, отримують вищу пенсію відповідно до своєї посади, спеціального звання та відсоткової добавки за вислугу років.

Відтак особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ здійснюють перерахунок виплат за посадою, спеціальним званням, кількістю відпрацьованих років, щомісячними додатковими видами грошового забезпечення та премією за січень 2016 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ