[media=134993,134994,134995] 

Роботи здійснюються за рахунок мецената Маркуса Шульца – німецького експерта з реставрації стінопису та тиньків, який після 8 років роботи у Львові  надзвичайно полюбив це місто. Тому у день своїх уродин попросив усіх гостей не робити йому подарунків, а спільними силами зібрати кошти на відновлення львівської фрески. Загалом накопилось 1500 євро, які він передав колегам з України. За що вони йому дуже вдячні. Адже вже багато років поспіль захисники історичної пам’яті марили порятунком давнього стінопису та управління міста Лева грошей не виділяло.

«Комплекс Бернандинського монастиря і костелу – Візитівка Львова. Він занесений у всі туристичні путівники. На жаль і фасад, і фреска на сьогодні у жахливому стані. В радянські часи стінопис був закритий панно з прорадянським змістом. У 1991 році ми зняли його. Цілком можливо,що під теперішнім зображенням «сховане» ще одне, набагато старіше. Приблизно 1630 року. Але про це ми зможемо дізнатись тільки в процесі реставрації. Тому це надзвичайно важливо. Це пам’ятка архітектури національного значення», - ділиться своїми міркуваннями Діана Пельц, директор Центрального державного історичного архіву у Львові.

Нагадаємо, Маркус Шульц працював консультантом в проекті Німецького бюро технічної співпраці «Муніципальний розвиток і оновлення історичної частини міста», що діяв у Львові з 2009 до 2017 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ