За місяць стан ремонту доріг можна буде контролювати через додаток у смартфоні – «Укрдорзв’язок».

Про це повідомили під час пресконференції «Укрдорзв’язку», яка відбулася в Антикризовому медіацентрі.

Повідомляється, що наразі «Укравтодор» запустив геоінформаційну систему, яка буде наповнюватися інформацією про дорожнє покриття. Також система зможе автоматично визначати, чи потрібен ремонт дороги, скільки він може коштувати, яка стадія ремонту дорожнього покриття та хто виконує роботи.

Відповідну онлайн-карту планують презентувати 24 серпня 2019 року. Окрім того, планують створити карту доріг, яка показуватиме стан проїзду та роботу дорожньої галузі на тому чи іншому відрізку дороги в зимовий період.

Нагадаймо, Зеленський підписав Указ «Про деякі заходи щодо створення умов для розвитку та підвищення якості автомобільних доріг», де постановив створити умови для використання новітніх технологій та матеріалів у сфері будівництва, реконструкції, ремонту автомобільних доріг, перегляд відповідних нормативно-технічних документів з метою забезпечення європейської якості автомобільних доріг.

Також експерти зазначили, що спеціалісти стикаються з перешкодами під час роботи з системою «Прозорро», оскільки вона не враховує особливості будівельного або ремонтного процесу. «Ми також виступаємо за те, щоб виробити якийсь спеціальний закон, для того щоб врахувати особливості галузі під час здійснення ремонту і будівництва доріг», – додав Богдан Юлик, начальник Відділу контролю та документального забезпечення «Укравтодору».

Як писав «Вголос», Зеленський заявив, що Україна щороку витрачає 4 млрд гривень на дороги, а доріг немає.

ІА "Вголос": НОВИНИ