Цукровий діабет 2 типу – це складний стан із підвищенням рівня цукру в крові та резистентністю до інсуліну. Кажуть, що магній є потужною поживною речовиною, яка може допомогти зменшити ризик для людини.

Вживання дієти, багатої магнієм, може допомогти зменшити ризик діабету 2 типу, повідомляє Express.co.

Цукор у крові – основний тип цукру, який ви отримуєте, вживаючи їжу, – забезпечує клітини організму енергією. Однак стабільно високі рівні можуть спричинити руйнування тіла. Якщо у вас діабет 2 типу, ви схильні до високого рівня цукру в крові, оскільки основна регулююча сила – вироблення інсуліну - порушена. Однак численні дослідження вказують на силу магнію та на те, як він може допомогти поліпшити рівень цукру в крові.

Магній – необхідна поживна речовина для мозку та тіла.

Це допомагає регулювати рівень цукру в крові, серед багатьох інших переваг для здоров'я.

Дефіцит магнію часто спостерігається у людей, які страждають на діабет.

Дефіцит може виникнути при діабеті 1 та 2 типу, але, як видається, більш поширений при 2 типі.

Це пов’язано з тим, що низький рівень магнію веде до резистентності до інсуліну.

Насправді низький рівень магнію в крові спостерігався у 25-38 відсотках людей із діабетом 2 типу і частіше у тих, у кого рівень цукру в крові не контролюється.

У систематичному огляді вісім із 12-ти досліджень показали, що прийом добавок магнію протягом шести-24 тижнів здоровим людям або хворим на цукровий діабет 2 типу сприяв зниженню рівня цукру в крові натще, порівняно з плацебо.

Медичні працівники відзначали, що кожне збільшення споживання магнію на 50 мг призвело до зниження рівня цукру в крові натще на три відсотки у тих, хто вступив у дослідження з низьким рівнем магнію в крові.

В іншому дослідженні, опублікованому в Національній медичній бібліотеці, було проаналізовано вплив добавок магнію на резистентність до інсуліну у людей.

У дослідженні зазначалося: «Недавні дослідження продемонстрували, що мінерали відіграють певну роль у порушеннях обміну глюкози у людей.

Магній, зокрема, є широко вивченим мінералом, який застосовується в лікуванні гіперглікемії, гіперінсулінемії та дії інсулінорезистентності (ІР).

Дані цього систематичного огляду дають докази переваг добавок магнію у зменшенні ІР у пацієнтів з гіпомагніємією, що має ІР.

А оскільки дефіцит магнію пов’язаний з резистентністю до інсуліну, що спричиняє діабет 2 типу, дослідники припустили, що підвищений вміст магнію може бути корисним у запобіганні цим ускладненням для здоров’я.

«Насправді, в дослідженнях було показано, що ризик розвитку діабету 2 типу на чотири відсотки нижчий з кожними додатковими 50 мг на день споживання магнію».

Існує все більше доказів того, що серйозні дефіцити магнію в їжі людей пов'язані з підвищеним ризиком для основних станів.

До продуктів, багатих магнієм, належать:

  • злаки (гречка, коричневий рис, ячна крупа, вівсянка),
  • висівки (рисові, пшеничні),
  • гіркий шоколад,
  • овочі (авокадо)
  • зелень (петрушка, шпинат, щавель, базилік, коріандр, сушена зелень)
  • горіхи (фундук, мигдаль, кеш’ю),
  • бобові (сочевиця, квасоля, горох),
  • насіння (гарбузове, кунжут, соняшникове),
  • фрукти (кавун, банани, хурма, сухофрукти
  • жирна риба.
Магній – важливий мінерал, якого багато хто може отримувати недостатньо, він може допомогти поліпшити настрій та зменшити симптоми депресії та тривоги.

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ