Голова президії Боснії і Герцеговини Мілорад Додік повідомив, що Україні можуть повернути викрадену з Луганська ікону, яку раніше подарували главі МЗС Росії Сергію Лаврову.

Про це інформує ресурс N1 TV.

За його словами це зроблять, якщо Україна доведе, що вже шукала реліквію раніше, а саме до зустрічі з Лавровим. Про ікону Додік згадав у контексті розмови про судову систему у країні. На його думку, ситуація з судами зараз «катастрофічна».

Він сказав, що Україна ікону не шукає. Натомість є лише заява Агенції з координації діяльності поліцейських органів Боснії і Герцеговини, яка відповідає за співпрацю з Інтерполом. У ній зазначено, що Інтерпол не має інформації про пошук ікони.

Щоправда, раніше повідомлялося, що Україна залучила Інтерпол, аби встановити усі обставини та осіб, які причетні до вилучення та переміщення ікони з території України.

Також Україна звернулася до Боснії і Герцеговини з проханням передати їй ікону для проведення експертиз. Натомість Мілорад Додік заявив, що поверне її тим, від кого отримав, але не Україні.

Нагадаємо, що 14 грудня Мілорад Додік подарував старовинну українську ікону Святого Миколая, яку викрали з Луганщини, міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову. Її вартість оцінюють приблизно у 12,5 млн євро. Акт дарування відбувався в Сараєво поза рамками протоколів.

Читайте більше новин на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ