Негода поставила під загрозу повернення президента Молдови Ігоря Додона з Москви. Його літак повинен був прилетіти в полудень, однак через туман був відкладений.

Як повідомляє Інтерфакс, в результаті Додон все ж зміг прилетіти до Кишинева на літаку Спеціального льотного загону РФ.

Спецборт забезпечує перевезення перших посадових осіб РФ, в першу чергу президента Володимира Путіна. Пілоти спецзагону РФ мають навички роботи в складних метеорологічних умовах.

Виступаючи перед журналістами в Кишиневі, Додон наголосив, що це був «гарний жест з боку керівництва Росії» і не коштував держбюджету Молдови ні копійки.

«Я літаю на рейсових літаках, в економ-класі. Сьогодні ми не могли повернутися до Кишинева через густий туман і нельотну погоду. У мене завтра дуже насичена програма, вже о 10 ранку я повинен бути в Гагаузії. З урахуванням всіх обставин, керівництво Росії прийняло рішення надати нам борт зі Спеціального льотного загону РФ», - заявив президент.

Додон додав, що має намір віддячити екіпаж літака «молдавським вином і шампанським».

Нагадаємо, 31 січня в міжнародному аеропорту Одеси здійснив незаплановану посадку пасажирський літак рейсу Москва (Домодєдово) - Кишинів. Літак не зміг сісти в аеропорту Кишинева через густий туман.

ІА "Вголос": НОВИНИ