Як інформує «РБК-Україна», про це під час презентації звіту «Військові злочини Росії на Сході України» у Верховній Раді повідомила член парламенту Польщі, співавтор доповіді Малгожата Госевська.

«Сподіваюся, що найближчими днями ми передамо зібраний доказовий матеріал у Міжнародний кримінальний суд у Гаазі», – заявила Госевська і додала, що факти злочинів у звіті стосуються тільки 2014 року.

Вона також зазначила, що для підготовки звіту було опитано близько 60 свідків, яких у доповіді згадано під псевдонімами. У доповіді як військових злочинців вказано ватажка «ДНР» Олександра Захарченка й бойовика Ігоря Гіркіна («Стрєлкова») – колишнього «міністра оборони ДНР».

«У нашому матеріалі ми показали участь солдатів РФ у конфлікті, вони там присутні разом із важкою військовою технікою. Безпосередньо брали участь співробітники спецслужб РФ. Ми зібрали докази, що деяких військовополонених утримували в тюрмах на території РФ, зокрема в Донецьку на території РФ (Ростовська область, – ред.)», – додала Госевська.

Вона додала, що головний меседж авторів доповіді полягає в тому, що військові злочини не мають терміну давності, а злочинців буде покарано. Роботу над звітом продовжать.

ІА "Вголос": НОВИНИ