Про це повідомляє Docudays.

У картині йдеться про те, як змінилося життя у невеликому селі Стара Збур’ївка з початком війни на Сході України.

Члени журі фестивалю нагородили фільм із наступним визначенням: «Цей фільм є захопливим та сповненим гумору, універсальним портретом громади, що намагається дати лад щоденній невдоволеності та непорозумінням, і втримати мир шляхом винахідливості, терпеливості та здорового глузду. Із гострим чуттям персонажів, розповідь показує, як сильно ширші обставини можуть змінити глухий закуток, в той же час, будучи неспроможними вплинути на нього в інших аспектах. Режисура та операторська робота в поєднанні з епізодичністю розповіді детально зображують непевність сільського середовища між давніми традиціями та війною, що насувається».

Режисер, продюсер і автор відомого фільму «Шахта #8» Мар’яна Каат зазначила, що ця висока нагорода є визнанням не лише абсолютно видатної кінематографічної роботи Романа Бондарчука, але й безсумнівною увагою до того, що зараз відбувається в Україні, підтримкою всьому українському народові.

«На прикладі життя Старої Збур'ївки та її неординарних мешканців режисерові вдалося передати непохитну волю українського народу, її самобутність і оптимізм», – підкреслила режисер.

Амстердамський фестиваль документального кіно IDFA триватиме до 29 листопада. Кращі стрічки згодом можна буде подивитися у рамках 13-го Docudays UA, який проходитиме у Києві з 25 березня по 1 квітня 2016 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ