Про це повідомили в компанії «Pronto Film», що займається маркетингом та дистрибуцією стрічки. 

«Українсько-американський фільм уже отримав схвальні рецензії провідних американських видань. The New York Times пише про «шалений фільм» і «хвилюючі сцени про надзвичайно хоробрих українських солдатів-добровольців».

Інші ЗМІ підкреслюють актуальність українського досвіду для Америки після обрання Трампа та російського впливу на інформаційний простір», – зазначають у компанії.

Як пише The Village Voice, «фільм... пропонує яскраву та наглядну документацію боротьби за демократію, що ще рік тому була б не настільки важливою для американської аудиторії, як сьогодні – коли ми й самі зіткнулися з кремлівським агітпропом і брехнею та нашими власними прокремлівськими політиками». 

Головне видання про кіно Hollywood Reporter закликало переглянути стрічку президента США: «Це, звісно, марна пропозиція, але президент Дональд Трамп справді має подивитися документальний фільм Марка Джонатана Гарріса та Олеся Саніна про протистояння в Україні». 

Variety зазначає, що з перегляду виходиш «вражений і зворушений, з усвідомленням, що українці б'ються за себе, як вони робили століттями, але зараз вони також б'ються за всіх нас».

Окрім Нью-Йорка, фільм покажуть у кінотеатрах Чикаго, Лос-Анджелеса та інших міст.

«Переломний момент» – це погляд на війну та революцію в Україні очима простих учасників цих подій. Фільм охоплює період 2013-2016 років. Серед головних героїв – дитячий театральний режисер Андрій Шараскін (позивний «Богема»), лікар Всеволод Стеблюк, рабин Натан Хазін та інші учасники революції на Майдані та війни на сході України.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ