7 мільйонів гривень – це мінімальна сума, яка потрібна для діяльності телекомпанії. Половина цих коштів – це зарплатня. Два з половиною мільйона гривень витрачають на послуги супутника. За решту «Львів-ТБ» оплачує оренду приміщення, комунальні послуги та купує контент.

«Виділені 2 мільйони 800 тисяч призведуть до закриття телекомпанії, – заявив її директор Ярослав Антонійчук. Телекомпанії недостатньо цих коштів, їх вистачить десь на півроку існування. Повноцінний річний бюджет 7 мільйонів 850 тисяч».

Обласні депутати вважають, що телекомпанії варто відмовитися від послуг супутника, бо він, мовляв, забирає левову частку коштів. Натомість обранці закликають відшуковувати можливість розміщення контенту «Львів-ТБ» на телекомпанії з аналоговим мовленням.

За словами представника Нацради України з питань телебачення і радіомовлення на Львівщині Петра Цеголка, аналогове телебачення за рік-два взагалі зникне з телепростору України. Тож майбутнє – саме за супутниковим та цифровим мовленням. Обласне телебачення, підкреслив пан Цеголко, вже у стані реорганізації, його ліцензії вже переоформлено, і воно вже є Львівською філією НТКУ, тому львівській громаді, львівському депутатському корпусу обласної ради потрібно мати свій канал, а він уже є, це – «Львів-ТБ»

У компанії «Львів-ТБ» наголошують, що в них уже понад 20 програм власного виробництва. Жанри проектів різноманітні: пізнавальні, просвітницькі, розважальні та дитячі. Є вісім годин власного нормального продукту.

Депутати облради пообіцяли до виділеної суми додати ще мільйон двісті тисяч, але водночас вимагають скоротити штат та представити нову програму розвитку – виголосив заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк: «Щороку під час ухвалення бюджету затверджують ту чи іншу цифру. На мою думку, телебачення повинне показати ефективність використання цих коштів».

Детальний звіт директора телекомпанії «Львів-ТБ» депутати планують заслухати на черговій сесії 26 січня. А от остаточно долю телеканалу обранці вирішать 1 березня, коли затверджуватимуть регіональну програму розвитку.

ІА "Вголос": НОВИНИ