Донбас потрібно повертати до України вже навіть заради воїнів, які після окупації їхніх домівок взяли зброю до рук і пішли захищати незалежність держави.

Про це в ефірі ток-шоу «Говорить ВЕЛИКИЙ Львів» заявив заступник командира Української добровольчої армії Андрій Гергерт (Червень).

«Одні з найсильніших і найвірніших бійців мого підрозділу - хлопці з Донецька і Луганська. Вони поки важко розмовляють українською мовою, у них своє спілкування з Богом, в них донедавна було інше розуміння того, що таке країна, вони не відчували цього настільки, щоб не допустити того, що сталось на Донбасі. Але сьогодні навіть заради одного такого хлопця варто повертати ті території. Бо якраз цьому хлопцеві зі зброєю в руках, який все віддав на війну і готовий ризикнути своїм життям, належить Донбас», - зазначив Гергерт.

Разом з тим, за словами воїна, держава не може пробачити людям, які зрадили Україну на війні із РФ:

«Людей, які нас убивали, людей які давали їжу і воду тим, що нас убивали, людей, які тих вбивць лікували, пробачати не можна. По-божому, по-державницькому, як шанс для майбутнього в нашій країні, пробачення бандитам, сепаратистам, людям, які не відчувають, хто вони є, не борються за цю землю, немає. Ціну, яку вони платять за свою зрадливість і недалекоглядність, ми бачимо кожного дня. Все зруйновано й знищено. Завтрашній день дуже малоймовірний на цих територіях».

ІА "Вголос": НОВИНИ