Про це йдеться у заяві української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

«Термінового реагування потребує ситуація, що склалася на об’єктах шламонакопичувача 3-ї черги промислових відходівкоксохімічного виробництва ТОВ НПО «Інкор і Ко» біля н.п.Новгородське», - наголошують в СЦКК. 

За їхніми даними, велика кількість опадів та сезонні коливання температури провокують потребу негайного проведення робіт з обслуговування та поточного ремонту об’єктів шламонакопичувача, серед яких - відновлення всмоктуючого пристрою трубопроводу повернення освітленої води з шламонакопичувача до підприємства для переливу хімічнонебезпечних речовин через дамбу, обстеження дамби та шламопроводів; відбір проб рідини та твердих відкладень та відсипання глиною дамби шламонакопичувача.

«Українська сторона СЦКК та представники аварійно-рятувальної служби виробництва скоординували порядок дій щодо проведення обслуговування та ремонту зазначених об’єктів. Проте проведення робіт неможливе -  до цього часу гарантії безпеки з боку ОРДО відсутні», - заявили в СЦКК. 

«Подібні дії  ватажків ОРДО можуть призвести до екологічної катастрофи на Донбасі, наслідки якої відчують на собі всі мешканці по обидва боки сторони лінії розмежування», - наголошують у заяві. 

ІА "Вголос": НОВИНИ