Партія державного нейтралітету України виступає за єдину державну мову, проти надання російській мові статусу другої державної. Про це сьогодні заявив на прес-конференції у Львові лідер партії, нардеп Володимир Зубанов.
„Мовне питання в Україні є дуже складним і ставитись до нього потрібно дуже обережно”, ― зазначив Володимир Зубанов.
Насправді в Україні чимало людей говорить російською мовою, але також в Україні є люди, які говорять, білоруською, польською, угорською, татарською, але це не привід для запровадження другої, третьої, четвертої чи п’ятої державної мови, вважає Володимир Зубанов. Закликами до запровадження другої державної оперував під час своєї виборчої кампанії Віктор Янукович, зараз про це говорить Олександр Мороз але це не привід для надання російській мові статусу державної.
За словами лідера ПДНУ, введення другої державної мови створить чимало проблем: „вся документація буде вестися двома мовами, а це дуже непросто, окрім того, тоді неможливо буде заохотити людей до вивчення української мови, а це призведе до того, що з часом українська мова буде використовуватися лише на території Західної України”.
На думку Зубанова, мова є визначником нації, а тому двомовність не може принести державі користі. Члени ПДНУ виступають за єдину державну мову і розуміють необхідність популяризації української мови.
Володимир Зубанов 1957 року народження м. Харцизьк (Донецької області).
У віці 30 років став депутатом СРСР, був учасником „Міжрегіональної групи реформ”.
В 1990 році очолив Сталедротяний завод у Харцизьку.
З 2002 року є депутатом Верховної Ради України від виборчого округу № 60.
Одружений, має двох дітей.

ІА "Вголос": НОВИНИ