Про це зазначено у повідомленні по закритій лінії прем'єру Британії Терезі Мей та міністру МЗС країни Борісу Джонсону від посла в США Кіма Даррока, передає The Independent

Посол зазначав, що Трамп був «справді вражений» відео із загибеллю понад 80 людей від нервово-паралітичного газу зарин, яке транслювалося по кабельному телебаченні.

Джерела, які були ознайомлені з повідомленням, сказали, що позиція першої доньки щодо злочину армії Асада мала «значний вплив в Овальному кабінеті». Міністри зауважили, що реакція адміністрації була «сильнішою, ніж очікувалося».

Кім Даррок у своєму повідомленні вказав на запис Іванки Трамп в Twitter, в якому вона заявила, що в неї «розбите серце» і що вона обурена звірячою хімічною атакою.

Після ракетного удару США Трамп написала в мікроблозі: «Ми живемо в часи, які вимагають важких рішень. Пишаюся своїм батьком, що він відмовився прийняти ці жахливі злочини проти людяності». 

Як уже писав Вголос, щонайменше 35 людей, серед них дев’ятеро дітей, загинули під час авіаудару в сирійській провінції Ідліб у вівторок, 4 квітня, вранці.

Згодом Адміністрація Трампа офіційно звинуватила режим Башара Асада у проведенні хімічної атаки в районі, підконтрольному опозиції, в сирійській провінції Ідліб, під час якої загинули та постраждали сотні людей, в тому числі цивільні й діти.

7 квітня Збройні сили США випустили 59 крилатих ракет «Томагавк» по сирійських урядових цілях у відповідь на хімічну атаку в провінції Ідліб, жертвою якої стали десятки людей.

 

 «Вголос» 

ІА "Вголос": НОВИНИ