Про це сказала Голосу Америки Анастасія Ноздровська.

Ось на цьому місці у перший день року мешканець села Демидів, що на Київщині, виявив страшну знахідку. Тіло молодої жінки під мостом у воді. Загиблою виявилася юрист, правозахисниця Ірина Ноздровська. ​

Справа негайно почала набирати розголосу, і одразу ж пішли чутки, що вбивство Ноздровської справа рук місцевих можновладців. Адже Ірина своєю адвокатською діяльністю нажила собі чимало недоброзичливців. Заклятими ворогами із місцевим суддею її зробила справа її сестри, кілька років тому загиблої в ДТП. Ірина добивалася покарання для вбивці, а він був родичем судді.

І ось тепер вона сама – жертва. Люди боялися, що вбивцю правозахисниці не шукатимуть, а справу замнуть.

Донька загиблої Анастасія Ноздровська каже: «Особисто я сумніваюся в цьому слідстві, в цій правоохоронній системі. Мама завжди з ними боролася, вимагала справедливості і законних рішень. Вона неодноразово зверталася за допомогою до всіх цих слідчих. Мама завжди з ними боролася, тому вони не викликають у мене довіри. І якби справа не набула такого резонансу, то вони б і далі займалися бездіяльністю».

Донька загиблої 18-річна Анастасія тепер не сама. Представляти її інтереси взялися четверо адвокатів, колишніх маминих колег. Вони заперечують чутки, які почали циркулювати в ЗМІ, і наголошують: не наймали детективів, не проводять ніякого власного розслідування. Йдеться лише про те, щоб змусити слідчих працювати як належить.

Адвокат Олександр Панченко каже: «Слідство не було почате вчасно. Слідство почало працювати лише тому, що звичайні прості люди, які не могли стояти осторонь, прийшли і стали вимагати, щоб поліція почала виконувати те, що вона й так повинна була робити».

«Люди зацікавлені лише в тому, щоб було об’єктивне і прозоре слідство. Тому що кожен з нас сьогодні розуміє, що завтра ми не зможемо спокійно виходити на вулицю, що ми будемо вимушені самі розслідувати кримінальні справи, самі займатися слідством, самі займатися своїм захистом», – вважає адвокат Таміла Ульянова.

Влада запевняє – робить все можливе і неможливе, аби знайти і покарати вбивцю.

Начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін заявляє: «Вся поліція кримінальна Головного управління поліції буде працювати до тих пір, поки не буде встановлено особу, що скоїла це вбивство».

А Настя Ноздровська сподівається: тиск людей на владу не дасть правоохоронцям спустити на гальмах розслідування вбивства її мами.

«Мені здається, що цю справу має контролювати народ. Коли люди звертають на це увагу і вимагають справедливості, то посадовці бояться і вирішують ці питання», – каже Анастасія.

ІА "Вголос": НОВИНИ