Дохід пари походить з найрізноманітніших джерел, включно з інвестиціями, трастами, десятками операцій з нерухомістю, авансом на книгу у майже 300 000 доларів США для Іванки Трамп, а також частки в підприємствах. Зокрема, йдеться і про майже 4 мільйони доларів США, які Іванка Трамп заробила завдяки своїй частці у Trump International Hotel у Вашингтоні, пише ТСН.

Ці цифри були оприлюднені у Білому домі в рамках подання (декларацій) в понеділок вночі - того самого вечора, коли найбільша увага в світі була прикута до Сингапуру, де президент Дональд Трамп та лідер Північної Кореї Кім Чен Ин зустрічалися на історичному саміті.

За даними The New York Times, подання з питань етики показує, що Іванка Трамп і Джаред Кушнер заробили принаймні 82 мільйони доларів доходів у минулому році і можуть скласти до 222 мільйонів доларів, у порівнянні з оцінкою від 89 мільйонів до 201 мільйона доларів у 2016 році.

Як зазначив CNN, широкий діапазон виникає внаслідок того, що «неможливо розрахувати точні суми доходів та активів, оскільки документи, які використовуються у всьому уряді, просять посадових осіб розкривати цифри в діапазонах, наприклад, "від 100 тисяч до 1 мільйона доларів США».

Яка вартість капіталу Іванки Трамп і Джареда Кушнера зараз? Відповіді немає. На початку 2017 року The New York Times повідомила, що вартість нерухомість та інвестиційних холдингів пари можуть становити 740 мільйонів доларів. Цього тижня The Times заявило, що капітал пари зріс до 811 мільйонів доларів. Інші джерела підрахували, що капітал Іванки Трамп становить приблизно 300 мільйонів доларів, а Джареда Кушнера - може становити 800 мільйонів доларів.

Представник Іванки Трамп та Джареда Кушнера заявив, що вони не значно збільшили свої статки протягом минулого року. «Їхні статки залишаються в основному тими самими, оскільки зміни відображають більше того, як ця форма вимагає розкривати інформацію, ніж будь-яка істотна різниця в активах або фінансових зобов’язань», - сказав представник юриста пари, повідомляє Associated Press.

Критики кажуть, що багато інвестицій та операцій Іванки Трамп та Джареда Кушнера викликають серйозну стурбованість з приводу конфлікту інтересів. Це безпрецедентно для людей, щоб вони були кровними родичами та провідними радниками президента США, і при цьому заробляли десятки мільйонів доларів у приватному секторі.

Ось деякі дані з того, що ми знаємо про те, скільки грошей Іванка Трамп і Джаред Кушнер заробили минулого року.

Дохід Іванки Трамп

Загалом, Іванка Трамп заробила щонайменше 12 мільйонів доларів у 2017 році. Вона отримала 289 тисяч 300 доларів авансу на «Жінки, які працюють» - майбутню книгу, яку вона пише для Penguin Random House. Коли Трамп лишив її посади у власній організації, вона отримала 2 мільйони доларів на вихідну допомогу, сплачену після інаугурації її батька як президента. Іванка Трамп також заробила в минулому році 3,9 мільйона доларів від її частки в готелі Trump International у Вашингтоні, штат Джорджія, і 5 мільйонів доларів від Trump Business Trust, який керує її модним брендом, і був створений у березні 2017 року.

Доходи та борги Джареда Кушнера

Інформація, опублікована у понеділок показує, що Джаред Кушер володіє активами вартістю щонайменше 181 мільйон доларів, у порівнянні зі щонайменше 140 мільйонами доларів США, оприлюдненими навесні 2017 року. Він також заробив принаймні 5 мільйонів доларів за рахунок пасивного доходу від холдингів у сфері розвитку нерухомості та повідомив про більш ніж 5 мільйонів доларів прибутку в 2017 році від продажу одного торгового центру в Бронксі.

Крім того, що вони заробили десятки мільйонів торік, пара Трамп-Кушнер взяла на себе значні борги, мабуть, головним чином через придбання нерухомості. «Кушнер повідомив про щонайменше 27 мільйонів доларів і до 135 мільйонів доларів непогашених зобов'язань», - повідомило Bloomberg.

ІА "Вголос": НОВИНИ