Про це він заявив під час відеодопиту в Оболонському районному суді Києва, який розглядає справу про держзраду екс-президента Віктора Януковича, повідомляє Укрінформ.

«Я особисто бачив військовослужбовців у зеленій формі. Це були військовослужбовці Збройних сил Російської Федерації як зі складу Чорноморського флоту, так і з регулярних сил, які були перекинути в ті дні, починаючи з 20 лютого, на територію України в Автономну Республіку Криму через відповідні аеропорти і порти України», – сказав Порошенко.

Крім того, він зауважив, що зі слів працівників Сімферопольського аеропорту знав, що у повітряному просторі знаходилися літаки без розпізнавальних знаків, які перекидали (військові - ред.) сили в Крим.

Президент підкреслив, що перекидання російських військових на територію України відбувалося без згоди Української держави, без відповідних процедур, що, за його словами, може кваліфікуватися як агресія й анексія суверенної й незалежної території України.

Раніше Петро Порошенко під час допиту у справі утікача Віктора Януковича через скайп пояснив, чому не зміг бути у залі під час процесу, а дає покази з Банкової.

Нагадаємо, що сьогодні о 14 годині Оболонський районний суд розпочав допит Президента України Петра Порошенка у режимі відеозв'язку.

Як писав «Вголос», допит Петра Порошенка у справі про держзраду Віктора Януковича мав відбутись 21 лютого. Прокурори попросили зробити це дистанційно – через відеозв'язок.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ