Сьогодні, 28 квітня, колишній очільник  Українського інституту національної пам'яті та нардеп Володимир В'ятрович дав свідчення у ДБР щодо коштів, які у 2018 році були витрачені на організацію Міжнародного форуму пам'яті жертв Голодомору.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Він додав, що сподівається, що тої інформації, яку він надав буде достатньо для того, аби закрити справу про міжнародний форум пам'яті Голодомору та не витрачати «ані його часу, ані грошей і часу ДБР».

Представники української діаспори та громадськість підтримали В'ятровича та надіслали в ДБР відкритий лист.

Зокрема йдеться про громадський комітет з вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932 – 33 років, всеукраїнська правозахисна організація «Меморіал» імені Василя Стуса, Світовий конгрес українців.

Активісти закликали ДБР  не ставати інструментом «у політичних замовленнях антиукраїнських сил» та зазначили, що можливість вшановувати жертв Голодомору із залученням державних коштів стало можливим лише після Революції Гідності.

Як стало відомо, звернення підписали академік Ігор Юхновський, дипломат Володимир Василенко,режисер і ексміністр культури Василь Вовкун, архієрей ПЦУ Євстратій (Зоря), письменниця Оксана Забужко та інші.

Нагадаємо, що Міжнародний форум пам'яті жертв Голодомору Форум пам’яті Голодомору був проведений  у Києві 22 – 23 листопада 2018 року відбувся.

Як писав «Вголос», “Імперія завдає удар”: В’ятровича викликають до ДБР через форум щодо Голодомору.

ІА "Вголос": НОВИНИ