Про це повідомляє Сегодня.

У Києві найбільше подорожчали поїздки на невеликі відстані. Диспетчери говорять, що «міні малки»  подорожчали з 30 до 35 гривень. Наступні кілометри коштують в середньому по 5 гривень за кожен. Так, 10 кілометрів в Києві обійдуться в 80 гривень. І це не найвищі ціни в Україні.

У Сумах така відстань з водієм приватником обійдеться в 80 гривень, а через службу таки – 70 грн. Нові розцінки діють уже два тижні, кажуть місцеві диспетчери. Зростання тарифів пояснюють стрибком цін на паливо, сам таксисти особливо скаржаться на дорогий автогаз.

Послуги в Полтаві теж стали дорожче. Мінімальне замовлення тут – 36 гривень + 5 грн за кожен кілометр. 10 км обійшлися в 71 грн. Високі ціни місцевий водій Юрій теж пояснює подорожчанням автогазу.

Проїхати 10 км у Львові теж виявилося недешево. «Десь 100 гривень, десь 80, а десь і 120. Все ж подорожчало ... За місто кілометр коштує 10 гривень, по місту 6-8 гривень», – наводить приклад розкиду цін таксист Микола Бугіль.

Але, як кажуть експерти, хоч більшість таксистів їздять на автогазі і скаржаться на його дорожнечу, собівартість одного кілометра – 1,5 грн. Інша частина націнки, як пояснюють таксисти, теж виправдана. «20% від всього заробленого треба відкладати на ремонт. Всі запчастини в доларах», – розповідає таксист Юрій. Прибуток водії не озвучують, хоча в столичних оголошеннях зарплату таксистам обіцяють від 20 тисяч гривень.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ