Українців попереджають про похолодання та дощі, які синоптики прогнозують у деяких регіонах краї. У середу, 6 лютого, на дворі трохи похолодає, а в Карпатах існуватиме загроза сходження лавин.

Відповідний прогноз у Facebook опублікувала Наталія Діденко.

Зокрема, на на півночі очікується мокрий сніг, місцями з дощем. Місцями таку погоду прогнозують і у центрі та на заході України, а також на Харківщині. У південних регіонах буде суха погода.

Також Діденко зазначила, що в регіонах, де випадатиме сніг, можливе налипання мокрого снігу.

«Похолодання буде так собі, але все ж найближчої ночі передбачається -1-4 градуси, завтра вдень 0 + 3 градуси. У південній частині вночі 0 + 3 градуси, вдень +4 +9 градусів», – зазначила Діденко.

Згідно з прогнозом Укргідрометцентру, дощі з мокрим снігом варто очікувати у Львівській, Хмельницькій, Вінницькій, Кіровоградській та Сумській областях. На Київщині, Чернігівщині та Полтавщині прогнозують сніг.

Окрім цього туман накриє більшість центральних, південних і східних областей. Прогнозується, що видимість становитиме 200-500 м, що є показником «жовтого» рівня небезпеки. Місцями очікується ожеледь.

В горах і на високогір'ї Івано-Франківської та східній частині Закарпатської областей загроза хсодження лавин третього рівня небезпеки; в горах західної і центральної частини Закарпатської і Чернівецької областей – 2-й рівень. Окрім цього, у гірських районах Закарпатської області існує загроза зсувів снігу на дороги.

Нагадаємо, за добу 4 лютого на Закарпатті зійшло сім лавин.

Також днями у Карпатах снігова лавина перекрила дорогу.

Окрім цього лавини в Альпах забрали життя щонайменше десятьох людей.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ