Про це повідомив сьогодні на брифінгу секретар Львівської міськради Анатолій Забарило, передає кореспондент «Вголосу».

Він зазначив, що є спільне звернення шести фракцій у Львівській міській раді (крім ВО «Свобода») щодо проведення чергового пленарного засідання сесії 30 червня. Зокрема, тут сказано, що 9 червня Львів опинився за крок до кровопролиття. Фактично, аби цього не допустити, у сесійній дні посилюватимуть заходи безпеки.

Зокрема, як пояснив Забарило, зважаючи на те, що сесійна зала має обмежену кількість місць і не може вмістити всіх охочих, для представників громадськості буде зарезервовано 30 місць. Вони повинні попередньо зареєструватися за посвідченням особи в секретаріаті ради. Також при вході в Ратушу і в сесійну залу буде встановлено рамки-металошукачі.

«Безпека – це важливо. У нас майже третина депутатів – жінки. Завдання секретаріату – гарантувати безпеку депутатів», – наголосив Забарило. Він додав, що такі заходи безпеки планують впровадити на постійній основі, щоб зменшити суспільне напруження і встановити порядок. Щодо рамок, то їх Львівська міська рада орендує.

За станом на 12:00 29 червня, як розповів начальник управління «Секретаріат ради» Юрій Лукашевський, надійшла лише одна заявка на виступ у сесійній залі від багатодітної матері.

Забарило також відповів, що наразі ніхто з посадовців не звертався з проханням залучити нацгвардійців до охорони сесійного засідання. Ратушу охоронятимуть «Муніципальна дружина» і четверо нацгвардійців, з якими підписано угоду. Журналістів у раду пускатимуть за посвідченням. Загалом у порядку денному завтрашнього засідання сесії під №1 Інформація щодо надзвичайної ситуації на Грибовицькому сміттєзвалищі, співдоповідачем є А. Садовий. Звіту міського голови, як і проекту ухвали про висловлення йому недовіри, немає. Однак Забарило запевнив, що Андрій Садовий буде присутнім на засіданні.

Юрій Лукашевський також висловився про те, що такі заходи – це зовсім не обмеження, а врегулювання. «Якщо буде більше охочих, аніж 30, можна дивитися перебіг пленарного засідання онлайн або по телевізору в холі Львівської міськради», – сказав він. Водночас, якщо під стінами Ратуші будуть мітинги, представників протестувальників, як і раніше, запрошуватимуть у сесійну залу і за згодою депутатів надаватимуть їм слово. «Усе це роблять для того, щоб у сесійній залі ухвалювали рішення, а не мітингували», – наголосив Юрій Лукашевський.

Позицію фракції ВО «Свобода», яка не підписалася під цими обмеженнями, «Вголос» надасть згодом.

ІА "Вголос": НОВИНИ