Про це інформує телеканал НТА.

«В мене хоча б нічка вже була спокійна, я вже цю ніч не вставав. Мені вкололи наніч обезболююче і жарознижуюче, тож температури в мене вже немає. А у дружини ще вночі піднялась температура, її проколюють. Мені поставили загалом 6 крапельниць, а в коханої вже понад 12», – коментує Назар Жулевич.

Наречений розповідає, що місце для святкування обирали затишне і ближче до центру – майже відразу зупинилися на «Панській чарці». Гостей запросили небагато, а тепер «досвятковують» по лікарнях.

«В понеділок почалися вже серйозні симптоми, – згадує Назар Жулевич. – Жінці і сестрі погіршало першими – ще у неділю вночі. Решті – у понеділок. Окрім нас ще троє осіб лежать у лікарні на Пекарській, одна в Новояворівську, двоє в Жовкві, двоє в Стрию і ще по хатах троє людей. І у всіх симптоми схожі, у всіх все однакове. Температура, рвота, діарея, спазми в животі дуже сильні».

У вівторок зі схожими симптомами після святкування свого дня народження також у «Панській чарці» до інфекційної лікарні потрапив і журналіст телеканалу НТА Тарас Радюкін.

«Під обід стало дуже погано. Почало трясти, ломота в тілі з'явилася сильна. Я поїхав додому, поміряв температуру – в мене було 39,7», – каже Тарас.

У лікарні хлопцеві вкололи антибіотик, поставили крапельницю та збили гарячку. А вже сьогодні аналізи показали не надто втішну картину.

«УЗД засвідило, що в мене серйозне отруєння, – повідомляє журналіст. – Збільшена печінка на сантиметр і жовчний міхур. Також гостро запалений кишківник з інфекцією. Лікарі сказали, що прокапуватимуть аж 5 днів».

Усі постраждалі від отруєння у «Панській чарці» їли салат «Цезар із лососем». Саме він, переконані, і відправив їх на лікарняні ліжка.

«Спочатку ми не знали, чи це пляцки наші винні, чи це їхні страви. От тепер, коли сторонні люди також звертаються, розуміємо, що найімовірніша причина – салат «Цезар». Бо хлопець моєї двоюрідної сестри підійшов під кінець, і він був єдиний, хто їв усе окрім салату – він здоровий», – зазначає Назар Жулевич.

«Ми жодну їжу з собою не брали, тобто вся їжа була із закладу «Панська чарка». Відповідно, найбільшу підозру в мене викликає червона риба в салаті», – додає Тарас Радюкін.

На лікарняне ліжко потрапила ще одна журналістка НТА – Мар'яна Оленська. Вона також проходить посилене лікування. Завідувач відділення інфекційної лікарні каже, що стан усіх пацієнтів середньої важкості.

«Клінічна картина –  гостра кишкова інфекція. Пацієнти надходять із високою температурою, блювотою, частим рідким стільцем. Картина схожа на сальмонельоз. Але все-таки останнє слово за лабораторною службою», – зазначає медик.

Наразі усі аналізи досліджують. За кілька днів санепідеміологи вже знатимуть напевне, що спричинило отруєння.

Додамо, що ресторан «Панська чарка» впродовж усього дня зачинений для відвідувачів. Натомість кількість отруєних лише зростає. І симптоми в усіх схожі.

До закладу із скаргою прийшов і товариш Тараса – Ярема Чуйко. І він після святкування почувається зле.

«Людей обманюють, дають ЗМІ інформацію про те, що на весілля гості ресторану готували свої торти, солодке, страви. Причому тут торти, ми не їли взагалі їхніх продуктів. Це конкретно страви закладу, які в ньому й готувалися. Для чого обманювати. Закрили двері, ховаються – та вийдіть, поясніть», – обурюється хлопець.

Намагалися зв'язатися із адміністратором закладу протягом дня і журналісти НТА. Проте відповіді так і не отримали.

Як відомо, ресторан «Панська чарка» має стосунок до народних депутатів братів Дубневичів. Зокрема, відповідно до даних Youcontrol, одним із бенефіціарних власників ТзОВ «Глинянська вежа», що володіє закладом, є дружина Богдана Дубневича – Тетяна Дубневич.

Варто зазначити, що до пацієнтів з отруєнням представники ресторану таки навідалися. Проте жертви «Панської чарки» кажуть: подаватимуть на заклад до суду.

Нагадаємо, у Львові зростає кількість людей, які у різний час харчувались у ресторані «Панська чарка» та отруїлись. За останніми даними із міськради, за меддопомогою звернулися вже 12 осіб.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ