Український суд засудив Одновол на три роки умовно і її мають звільнити з СІЗО в Херсонській області. Про це російському ТАСС розповіла уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова.

Речниця українського омбудсмена підтвердила Українській правді, що Одновол засуджена умовно.

Як пише ТАСС, Тетяна Москалькова в четвер говорила з українською колегою Людмилою Денісовою про це – і та повідомила, що 16 серпня стосовно Олени Одновол винесено судове рішення про засудження на 3 роки умовно.

За даними омбудсмена, вже у п'ятницю росіянку мають звільнити з СІЗО, до неї в Херсон приїде мама.

«Інформація про те, де вона відбуватиме умовний термін покарання, не уточнюється», – зазначила Москалькова.

За її даними, «Одновол визнала свою провину в скоєнні злочинів».

«Однак суть цих злочинів мені не була доведена до відома. Денісова обіцяла надіслати вирок, щойно його отримають із суду», – сказала Москалькова.

«Інтерфакс-Україна» з посиланням на Генпрокуратуру повідомляє, що Деснянський райсуд Києва 16 серпня виніс вирок, «яким затверджено угоду про визнання провини, укладену прокурором зі звинуваченою, яка була засновницею і керівницею кримського регіонального відділення всеросійського громадського руху «Волонтери перемоги» і учасницею збору підписів на підтримку Путіна В.В. як кандидата на посаду президента РФ у 2018 році».

Згідно з вироком, звинувачена визнана винною у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Їй призначено покарання у вигляді 3 років і 3 місяців позбавлення волі і на підставі ст.75 КК України звільнено від відбування покарання з випробувальним терміном тривалістю 3 роки.

«Умовами укладення угоди є беззастережне визнання обвинуваченою своєї вини у вчиненні злочину, активне сприяння розкриттю злочину, відсутність обставин, що обтяжують покарання», – додали у ГПУ.

Одновол в Україні називають «довіреною особою Путіна», а в Росії – волонтером.

Вона жила в Криму і координувала Всеросійську громадську організацію «Волонтери Перемоги».

Нагадаємо, українські прикордонники затримали Одновол 23 квітня на пункті пропуску «Чонгар» із українським паспортом.

Її звинуватили в «підривній діяльності» за те, що вона збирала підписи на підтримку Володимира Путіна, якого знову переобрали президентом.

ІА "Вголос": НОВИНИ