Влада столиці не згодна з рішенням Київського апеляційного адмінсуду, яке фактично дозволило забудовувати історичну ділянку на Андріївському узвозі, 14 – 16. У КМДА готують оскарження не зовсім зрозумілої постанови служителів Феміди.

Про наміри зберегти унікальність Андріївського узвозу написав мер Києва Віталій Кличко у Facebook.

За його словами, рішення суду не допоможе компанії «Маркон» побудувати готель для міжнародного оператора Accor.

Міський голова стверджує, що судді апеляційного адмінсуду скасували приписи та наказ Департаменту держархбудконтролю КМДА, а також діяли фактично всупереч інтересам киян і столиці.

Оскільки компанія-забудовник дуже хоче звести готель в історичному центрі Києва, а чиновники з цим не згодні, місто обіцяє відстоювати свою позицію в судах.

Хочу повідомити, що КМДА оскаржує рішення Київського апеляційного адмінсуду, яке фактично відновлює дозвіл на будівельні роботи на Андріївському узвозі, 14 – 16. Своїми діями місто вже неодноразово демонструвало, що здатне зупиняти забудовників, які нехтують думкою громади та намагаються втілити свої проєкти всупереч інтересам киян і столиці, – написав Кличко.

Як відомо, Шостий апеляційний адміністративний суд визнав протиправним та скасував наказ Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю м. Києва від 12.06.2018, яким анульовано дозвіл на будівництво готельного комплексу із закладами громадського харчування та паркінгом для легкового автотранспорту на Андріївському узвозі, 14-16 у Подільському районі.

ІА "Вголос": НОВИНИ