Про це інформує ДрогобичІнфо.

ГО «Віче Дрогобиччини» просить в олігарха Ігоря Коломойського розмістити сміттєспалювальний завод у місті Дрогобич, на території НПЗ «Галичина». Про це йдеться в листі, який громадська організація надіслала Коломойському.

«В зв’язку з критичною ситуацією в м. Дрогобичі і Дрогобицькому регіоні звертаємося до Вас з такою пропозицією і проханням. На території вашого підприємства, на наш погляд, є умови для будівництва сміттєсортувального-спалювального заводу на площі старої території. Теплова енергія спалюування відходів буде використана для роботи ТЕЦ, яка може постачати енергію за своєю потужністю м. Дрогобичу і його підприємствам», – йдеться у листі.

 Крім того, як написано у зверненні, така пропозиція підтримана головами міських рад Трускавця, Самбора, Стрия, Борислава та ін.

Однак жителям Дрогобича така ідея зовсім не подобається.

«А це, що за декілька метрів живуть люди, це нікого не хвилює. Працював завод, псував повітря та знищив навколишні криниці. Загадили сміттям ліс і повирубували навіть рідкісний вид дуба, вліпили два підприємства, які виробляють асфальт. Спочатку відселіть людей з того «чорнобиля», а може, ще краще, автори цієі «гарної» ідеї куплять собі наше житло», - коментують публікацію містяни.

Звернення ГО «Дрогобиччина» до Ігоря Коломойського.

ІА "Вголос": НОВИНИ