Про це журналістам заявив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Кірюшин, повідомляє РБК-Україна.

"Одним із західноукраїнських заводів вже підписано угоду про постачання азербайджанської нафти від 1,5 до 3 млн т на рік", - заявив Кірюшин.

За його словами, планується постачання азербайджанської нафти на нафтопереробні заводи "Нафтохімік-Прикарпаття" (Івано-Франківська обл.) та "Галичина" (Львівська обл).

При цьому, за словами Кірюшина, азербайджанська нафта буде танкерами поставлятися в Одесу, і транспортуватися до Бродів нафтопроводом Одеса-Броди, а до західноукраїнських НПЗ - однієї з ниток нафтопроводу "Дружба".

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко заявляв, що Азербайджан пропонує постачати України до 8 млн т нафти.

У свою чергу, міністр промисловості і енергетики Азербайджану Натік Алієв заявляв, що Азербайджан може поставляти в Україні 5 млн т нафти і 5-7 млрд куб. м зрідженого газу.

Він нагадав, що за 9 місяців 2010 р. Азербайджан поставив в Україну 160 тис. т. нафтопродуктів та понад 1 млн т сирої нафти, що в 5 разів більше в порівнянні з 2008 р.

Як повідомлялося раніше, почалися постійні постачання азербайджанської нафти по трубопроводу Одеса - Броди через Україну до Білорусі для Мозирського нафтопереробного заводу. 

ІА "Вголос": НОВИНИ