Компанія «SAGA Development», яку очолює Андрій Вавриш, зводить житловий комплекс на землі, що належить компанії «Кармен трейдінг». Донедавна її директором був Олександр Коваленко – довірена особа голови Офісу президента Андрія Богдана.

Про це йдеться в матеріалі Максима Опанасенка для телепрограми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

«Сага Девелопмент» почала зводити ЖК San Francisco Creative House» на столичному проспекті Перемоги,67 ще за минулого президента. Виконавчий директор компанії Андрій Вавриш стверджує, що найближчим часом він буде власником компанії, нині він оформлює на неї права.

Земля, на якій будується житловий комплекс, знаходиться в оренді у ЗАТ «Кармен трейдінг». Донедавна директором цієї фірми директором був Олександр Коваленко. Він довірена особа керівника Офісу президента Андрія Богдана. Саме на Коваленка цього річ Богдан виписав довіреність на розпорядження його земельними ділянками під Києвом в Забуянні.

Коваленко також засвітився в кредитній афері, яка допомогла «Світловодському маслосиркомбінату» з групи «Клуб сиру» не розрахуватися за кредит у банку «Фінанси та кредит».В схемі була задіяна віргінські компанія «Айдельберг ресорсіс ІНК.» («Idelberg resources INC.»), представником офшорки за довіреністю був саме Андрій Богдан.

Вавриш – товариш Андрія Богдана, що він сам підтвердив. Разом вони презентували президенту Володимиру Зеленському проект перенесення Офісу до Українського Дому.

Компанія Вавриша «SAGA Development» раніше добудував ЖК «New York» на землі Генеральної прокуратури біля стадіону «Олімпійський». Прокурори отримали квартири в інших будинках, далеко від центру. На іншій ділянці ГПУ на території заводу «Арсенал» заплановано збудувати ЖК «Philadelphia Concept House». Замовником будівництва тут є  ТОВ «Оболоньторгстандарт», а генпідрядником – ТОВ «Спецмехбуд 21». Вказані компанії пов’язані з Вавришем зі скандальним екс-чиновником Дмитром Ісаєнком – екс-заступником Мінрегіонбуду, якого звільнили через скандал із отриманням статусу учасника АТО. Він обрався до Верховної Ради за списками партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука. З Ісаєнком пов’язують групу будівельних компаній Perfect Group.

У зведенні «Philadelphia Concept House» експерти вже на цьому етапі бачать низку порушень: частина ділянки на “Арсеналі” досі є землею промисловості, де будівництво житла заборонено, до того ж, при допустимій на цій території висотності у 8 поверхів ЖК планують зробити 17-ть.

У Генпрокуратурі ж порушень на бачать, а очікують на передачу частини квартир у новозбудованому комплексі.

Як відомо, SAGA Development і Perfect Group також є девелоперами будівництва ЖК «Рибальського».

Вавриш до 2015 року був заступником директора Департаменту містобудування КМДА. Екс-нардеп Сергій Лещенко називав Вавриша куратором столичних мажоритарних округів від президентської партії «Слуга народу».

ІА "Вголос": НОВИНИ