Як уже повідомлялося, Міністерство фінансів США оприлюднило так звану «кремлівську доповідь», в якій перераховані імена наближених до Володимира Путіна російських чиновників і бізнесменів. Всього в списку вказано 210 імен: 114 високопоставлених російських чиновників і 96 олігархів, пише Bloomberg.

На 23-ій позиції серед олігархів– Михайло Фрідман.

Як відомо, вже 7 років поспіль у Львові відбувається музичний фестиваль «Alfa Jazz Fest», фінансований «Альфа-груп», що належить російському євреєві Михайлові Фрідману. У службі безпеки його «Альфа-Банку» донині працюють люди, частина з яких понад двадцять років служила в російській ФСБ. 

Відомо, що львівський мер Андрій Садовий перебуває у добрих стосунках із Фрідманом. Раніше в інтерв'ю російським ЗМІ очільник міста називав його «дуже розумним»

«Ми з Фрідманом спілкуємось, коли він приїжджає до Львова. Він дуже розумний, мені цікава його думка і розуміння Росії та світу. Треба ж черпати інформацію», – зазначав мер Львова.

У листопаді 2017-го депутати Львівської міської ради від партії «Самопоміч» намагалися виділити у Львові ділянку для «Альфа-банку», однак інші депутати цього не підтримали.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ