Сільські школи в Україні можуть знаходитися під загрозою зникнення, бо ніхто не зацікавлений у тому, щоб «дати» їм друге життя.

Таку думку висловив на своїй сторінці в Facebook колишній глава Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук, передає «Обозреватель».

Він розповів, що є люди, які вже мають проєкти порятунку «сільської освіти». Залишилося знайти політичну волю, бажання та підтримку.

За його словами, десятки років всі дивилися, як занепадає сільська освіта і не робили нічого. Держава, затверджуючи типові навчальні плани, відмовилася враховувати специфіку функціонування сільських шкіл.

На його думку, результати ЗНО не повинні ставати підставою для твердження про низьку якість освіти в сільській школі. Учні міських шкіл більш підготовлені через кращий доступ до репетиторів.

Як писав «Вголос», в Україні перед навчальним роком 2019-2020 закрилося майже 200 шкіл. Деякі навчальні заклади призупинили свою діяльність тимчасово, оскільки перебувають на етапі капітального ремонту.

ІА "Вголос": НОВИНИ