Про це йдеться в повідомленні ДержНС.

Здійснено оповіщення жителів м. Калинівка та населених пунктів в 10-кілометровій зоні (Павлівка, Медвідка, Дорожне, Сальнік, Стрижавка). 

За попередньою інформацією, одна жінка травмована, її доставили в вінницьку Центральну районну лікарню.

Відключено лінії електропередач Калинівка-УкрФлора та Калинівка-Лаврівка. Відключено газопостачання с. Дорожнє, с. Медвідка, с. Лаврівка.

До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації всього залучено 691 особа та 149 одиниць техніки. Від ДСНС — 195 осіб та 49 одиниць техніки, у тому числі 1 літак АН-32П, від Національної поліції 270 осіб та 60 одиниць техніки, Нацгвардія – 136 осіб та 20 одиниць техніки, від Мінстераства оборони України — 30 працівників особового складу та 5 одиниць техніки, у тому числі 2 пожежних танки, від ВАТ «Укрзалізниця» 3 пожежних потяги. Крім того, від Міністерства охорони здоров'я працює 30 медиків та 10 автомобілів швидкої допомоги.

До місця події направлено 20 піротехнічних розрахунків ДСНС чисельністю 98 осіб та 48 одиниць техніки. Приведено в готовність 30 пожежних розрахунків чисельністю 150 осіб. 

Підрозділами ДержНС ліквідовано загоряння 4 житлових будинків, яке виникло внаслідок попадання боєприпасів.

Наразі закрито руху всіх видів транспорту, утому числі:

- автотранспорту на автодорозі Житомир – Могилів – Подільський;

- залізничного транспорту на перегоні Сосенка – Калинівка Південно-Західної залізниці; 

- повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від м. Калинівка. 

Відключено лінії електропередач Калинівка-УкрФлора та Калинівка-Лаврівка. 

До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації всього залучено 691 чоловік та 149 одиниць техніки. 

Згодом поліція перекрила підї’зди до м. Калинівка на Вінниччині, де горять військові склади, та евакуює населення з прилеглих територій. 

Для ліквідації пожежі на території арсеналу Міністерства оборони України поблизу м. Калинівка Вінницької області залучено понад 1250 осіб та 47 одиниць техніки.  

На території складу боєприпасів у Калинівці Вінницької області площа загоряння становить близько 10 відсотків від загальної площі арсеналу, в половині охоплених вогнем сховищ боєприпаси відсутні. 

У Генеральному штабі Збройних сил України не виключають, що причиною виникнення пожежі на складах в Калинівці могла стати диверсія, повідомив керівник управління зі зв'язків з громадськістю Генштабу ЗСУ Богдан Сеник. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ