Про це повідомляє Польське радіо.

Як повідомила заступниця окружного прокурора Беата Стажецька-Скшипєц, 42-річного Миколу Л. у неділю 19 серпня допитали як підозрюваного і пред’явили йому звинувачення. Чоловік не визнав своєї вини і дав пояснення.

За словами прокурорки, підозрюваний розповів, що дорога була важкою, а він не був ознайомлений із цим маршрутом. Як переконував, коли він побачив знак, що інформував про серпантини, їхав зі швидкістю 50-60 кілометрів за годину, а знака про обмеження швидкості до 30 км/год він не помітив.

Прокурорка Беата Стажецька-Скшипєц додала, що судовий експерт у галузі дорожнього руху оцінив, що водій їхав зі швидкістю, яка значно перевищувала дозволену в цьому місці. За попередніми даними, це було 75 км/год.

Допит підозрюваного громадянина України тривав понад 4 години. У слуханні брав участь перекладач. Прокуратура клопотатиметься про його арешт на три місяці.

Нагадаємо, 17 серпня близько 23:00 за місцевим часом сталася аварія автобуса з українськими туристами. У машині перебувало 54 особи. Водія, що значно перевищив швидкість, затримано.

Як повідомлялося, станом на 18:00 неділі, 19 серпня, у лікарнях знаходяться 36 українців, які постраждали в ДТП у Польщі. 

ІА "Вголос": НОВИНИ