В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун дорікнула новообраного народного депутата від партії «Слуга народу» Олександра Дубінського у відсутності поваги до жінок, розуміння депутатської етики та у низькому рівні громадянської свідомості через його сексистське повідомлення про пошук помічниці.

Про це Уляна Супрун написала на своїй сторінці у Facebook.

Народний обранець від партії Слуга народу потрапив у скандал через публікацію поста у Facebook про пошук потенційних помічниць з модельною зовнішністю. Він попросив дівчат, «нижчих за 175 см, не турбувати».

«Коли майбутній народний депутат починає свою діяльність з відвертої зневаги до жінок — це сумне видовище. Якщо це Олександр Дубінський — це очікуване сумне видовище», — відповіла Супрун на його сексистське оголошення.

Вона наголосила, що виправдання Дубінського, що люди не розуміють жартів, не знімають з нього відповідальності за образу.

«Невизнання помилки свідчить про те, що сексизм — його усвідомлена позиція. Для людини, яка представлятиме інтереси народу України, це неприпустимо. Навіть у форматі жарту. Говорити такою мовою — це демонструвати низький рівень громадянської свідомості, принижувати свою власну гідність і знецінювати гідність своїх майбутніх колег», — наголосила очільниця МОЗ.

Також Супрун нагадала, що кожен народний обранець має дотримуватися правил депутатської етики, які включають повагу до усіх громадян та держави.

Як писав "Вголос", Дубінський підтримав нардепа від «Слуги народу», який образив журналістку.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ