Про це повідомляє «Польське радіо».

«У взаєминах між польським та українським народами треба шукати порозуміння, але не можна його шукати без історичної правди», - сказав напередодні президент Польщі Анджей Дуда, відповідаючи на запитання журналістів, про що він збирається розмовляти під час сьогоднішньої зустрічі з президентом України у Варшаві.

Президент Польщі додав, що нині найважливіша тема – це процес реалізації мінських домовленостей і саме це буде основною темою розмови з Президентом Петром Порошенком.

Він зазначив, що безсумнівно запитає українського президента про те, як він оцінює реалізацію мінських домовленостей російською стороною, а також «як виглядає процес реалізації мінських угод з української сторони і як відбувається впровадження реформ в Україні».

«Натомість, якщо мова йде про взаємини між польським та українським народами, то тут треба шукати порозуміння, але цього не можна зробити без історичної правди. Історична правда повинна бути роз’яснена. Часто вона складна, але Україна та українці – це не єдиний народ, з яким ми, як поляки, маємо деякі історичні проблеми», - сказав Анджей Дуда.

Він зауважив, що подібні проблеми були у польсько-німецьких відносинах, але їх вдалося подолати.

Нагадаємо, сьогодні Порошенко здійснює візит до Польщі, присвячений 25-ій річниці визнання Польщею незалежності України.

Під час візиту до Варшави український Президент окрім зустрічей із керівництвом Польщі також покладе вінок до пам'ятника Тарасу Шевченку та зустрінеться з українською громадою, яка живе в країні.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ