Про це повідомляє Польське радіо

Президент звернув увагу, що вже в Конституції 3 травня, тобто першому польському основному законі, схваленому 1791 року, мовилося про потребу верифікації цього закону раз на 25 років. За словами президента, на верифікацію актуальної конституції, напевно, треба ще кілька років.

Польський очільник зазначив, що референдум необхідний для того, щоб громадяни визначили напрямки змін. Як додав президент Анджей Дуда, участь у конституційному референдумі, проведення якогого він запропонував, означатиме, що люди беруть на себе відповідальність за свою країну. Президент також повідомив, що триває опрацювання запитань, які з’являться на референдумі, і висловив надію, що вони будуть «чіткими й зрозумілими».

Ідею провести консультативний референдум на тему змін до конституції президент оприлюднив 3 травня минулого року. А цього року при нагоді відзначення державного свята Конституції 3 травня Анджей Дуда попередив, що направить до Сенату пропозицію, щоб референудум був дводенним і тривав 10 та 11 листопада (11 листопада в Польщі Національне свято незалежності).

ІА "Вголос": НОВИНИ