Про це священнослужителі заявили сьогодні, 31 січня, під час зустрічі з головою Львівської обласної ради Петром Колодієм, на якій обговорили настрої українського суспільства, а також останні події, що відбулись у Львові та Україні, йдеться в повідомленні прес-служби ЛОР.

На запрошення голови обласної ради прибули Владика Макарій (Малетич) Митрополит Львівський УАПЦ, Архиєпископ-Митрополит Львівський РКЦ Мечислав (Мокшицький), о. Андрій Легович (секретар Архиєпископа), а також помічник Архиєпископа Львівської Архиєпархії Української Греко-Католицької церкви о. Віталій (Дуткевич).

Очільник облради відзначив, що закон про амністію, який ухвалили в парламенті 29 січня, – не той, який хотів народ. Він містить моменти торгів, а це не припустимо. «Законом влада передбачила торг, тобто обмін людей на майно. А це не що інше, як повернення до кріпосного права, коли ані честь, ні гідність чи навіть життя людини не мали жодної ваги. За цих умов ми особливо повинні прикласти якнайбільше зусиль для того, аби зберегти єдність народу, спільність думок та дій усіх українців, які стоять на Майдані в очікування змін», – сказав Петро Колодій.

Зі свого боку духовенство зауважило, що в Києві разом із людьми постійно перебувають і священнослужителі, які словом та молитвою закликають громаду до спокою та єдності. «На Майдані ніхто не питає, якої ти професії, якої конфесії. На Майдані панує атмосфера єдиної України. І це досягнуто насамперед завдяки спільній молитві», – зазначив Архиєпископ-Митрополит Мечислав (Мокшицький).

Водночас Митрополит Макарій (Малетич) зауважив: «Безумовно, кожен душпастор повсякчас молить Бога про мир та благополуччя в Українській державі. Але сьогодні не можна полишати Майдан. Сьогодні треба продовжувати мирні протести і таки спонукати владу дослухатися до голосу народу та піти на поступки».

ІА "Вголос": НОВИНИ